Wij verzorgen retraites op Sicilië een eiland in Italie .

Sicilië is een eiland en een autonome regio in Italië. Het eiland is al jarenlang een populaire vakantiebestemming in de lente en zomerperiode. De meeste toeristen komen naar het eiland toe om te genieten van de prachtige natuur, de schitterende stranden en ongelofelijke hoeveelheid oudheid die er op het eiland te vinden is.

Deze enorme hoeveelheid met oudheid is te verklaren aangezien het eiland al in de achtste eeuw voor Christus gedeeltelijk werd gekoloniseerd door de Grieken. Deze bouwden de eerste permanente nederzettingen op het eiland. Sommige van deze nederzettingen zijn nog steeds te vinden op het eiland. De archeologische vindplaatsen in de buurt van Segesta, Agrigento en Sellinunte zijn hier goede voorbeelden van. Maar ook latere beschavingen zoals de Romeinen, Arabieren Noormannen en de Byzantijnen hebben duidelijke sporen op het eiland achtergelaten. Opvallend is ook de hoeveelheid Romeinse en Griekse theaters die er nog steeds te vinden zijn. De bekendste zijn te vinden in Catania, Syracusa en Taormina. De hoeveelheid oudheid die nu nog in Sicilië te vinden is, is met name bijzonder omdat het eiland door de eeuwen heen meerdere malen te maken heeft gehad natuurrampen. Zo is Sicilië zwaar getroffen door aardbevingen en heeft de Etna meerdere malen voor de nodige schade gezorgd. De laatste grote aardbevingen vonden in het zuidelijke deel van Sicilië in 1693 plaats. Na deze aardbevingen werden de steden op de Val di Noto geheel opnieuw gebouwd in de barokke stijl. Deze prachtige herbouwde steden zijn tegenwoordig terug te vinden op de werelderfgoed lijst van de Unesco samen met vier andere inschrijvingen die op het eiland te vinden zijn.
Veel toeristen die een bezoek brengen aan dit bijzondere eiland komen naar het eiland toe om er een rondreis te maken langs de verschillende hoogtepunten op het eiland. Bedenkt van te voren echter wel goed wat je allemaal wel en niet wil zien want er zijn op Sicilië gewoonweg teveel bezienswaardigheden te vinden zijn.

Ons land goed Castello-di-Josephina ligt in de bergen van Castel mola boven Toarmina. We beheren dit al 25 jaar en is tevens ook Bed and en Breakfast. Dus u kunt ook extra dagen boeken naast de retraite om ook het prachtige eiland te bereizen.

Voor meer informatie: info@spiritandtouch.nl


kom tot u zelf: Wilt u energie opbouwen? Wilt u uzelf leren helen? Wilt u leren loslaten? Ervaart u veel druk of stress? Even stilte nodig? Even tijd voor alleen uzelf!Tijdens onze retraites is er altijd tijd voor p ersoonlijke aandacht, en zal er ruimte gemaakt worden voor de mensen die dit wensen.

Mee doen aan de activiteiten is geen verplichting en iedereen mag indien hij of zij dit wil zijn eigen weg gaan of een activiteit overslaan.

Alberto & Andrea


Feeling Good

Foto's van Retraite 2016 , 2017 en 2018

Thema: Wie ben ik ...?