Cursus Reiki locatie Amersfoort.

Reiki 1

Van 12-17 uur incl lunch en syllabus 160,-

In deze reiki cursus leert u werken met Reiki, Universele Levens Energie. Aan het eind van de cursus ontvangt u een certificaat. Authentieke Japanse reiki is een alternatieve geneeswijze techniek die helpt tegen stress en daarnaast genezend werkt. Het wordt toegediend door handoplegging. Alles wat leeft – planten, dieren, mensen – heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Die energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven.

Iedereen is na zijn geboorte in staat om die energie vrijelijk in zich op te nemen en door te geven. Door het verdringen van emoties in de eerste levensjaren wordt echter bij vrijwel iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd. Door deze blokkades kan de universele levensenergie niet meer volledig doorstromen. Een tekort aan deze levensenergie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten, en vertraagt het herstel.

Reiki 2

Twee dagen van 12-17 uur incl. lunch en syllabus en inwijding 250,-euro

Net zoals voor Reiki 1, heeeft u voor Reiki 2 geen bijzondere aanleg nodig om het te kunnen leren. Alle drie graden van Reiki zijn tot ons gekomen via de Japanse Dr. Mikao Usui. Tijdens een intense zoektocht naar genezende energie zag hij tijdens een bijzondere meditatie-ervaring vier reiki symbolen, die verschillende frequenties van genezende energie in beweging kunnen brengen. Drie van deze reiki symbolen worden geleerd en geoefend op de Reiki cursus.

Door de inwijding Reiki 2 wordt de mogelijkheid om de universele energie toe te passen versterkt. De afstemming op de reiki symbolen zorgt ervoor dat de Reiki energie wordt versterkt en gericht. U leert met de reiki symbolen werken op mentaal en emotioneel vlak. Tenslotte helpen de reiki symbolen om energie op personen en situaties over te brengen, onafhankelijk van afstand of tijd. Door de afstemmingen van reiki 2 te ontvangen en door de behandelingen samen met de andere cursisten te oefenen, komen de reiki symbolen energetisch tot leven.


Reiki 3

Twee dagen van 12-17 uur incl. lunch en syllabus en inwijding 260,-euro

De cursus Reiki 3 is een weg om toegang te vinden tot verdere spirituele groei, die u leven van
het moment “Nu” verrijkt en u “zijn” op een steeds hoger niveau tilt, naarmate u meer en meer bereid bent u eigen verantwoordelijkheid voor uw eigen leven te nemen. Tijdens deze cursus krijgt u tijdens de inwijding het vierde Reiki – symbool, het lichtsymbool, aangereikt. Met dit Master symbool wordt ook geoefend. Door de inwijdingen van de derde graad wordt de mogelijkheid om de universele energie toe te passen versterkt.

De afstemming op het master symbool zorgt ervoor dat de Reiki energie kan worden toegepast om inwijdingen in de Reiki energie te geven. Verder leert u tijdens de cursus reiki master hoe u zelf een goede cursus kunt geven en oefent u met het geven van inwijdingen. U krijgt lesmateriaal aangereikt en tips over het cursus geven. Na afronding van de opleiding reiki 3 bent u Reiki Master en kunt u dus zelf een Reiki cursus geven.